Den lille læsefe

- en vej til læsning

Hvad er Alkalær?

Alle kan lære at læse

Alkalær er en fonetisk baseret læsemetode udviklet af Eag V. Hansn. Alkalær har udviklet Læsetrappen, som er en kronologisk rækkefølge af de naturlige læsetrappetrin, som enhver læseelev skal igennem for at lære at læse. De første trin af Læsetrappen er 100% lydrette, og eleven starter med at lære bogstavernes navne og former. På næste trin indlæres bogstavernes lyde, som danner grundlag for den videre læseindlæring. Lydene sættes sammen til ord, og i takt med at ordene bliver længere, øves konsonatklyngerne.

Når eleven er sikker i de lydrette ord, arbejdes der videre med "Det hemmelige alfabet", dobbeltkonsonanter og de 120 mest brugte ord. Herefter konsonatskrifte, stumme bogstaver, orddeling, vokalrækkerne og sammensatte ord. Læsemetoden er systematisk og grundig og efterlader ingen huller i læseindlæringen. 

Alkalær-metoden er testet på tusinder af børn, som alle lære at læse. Selv testede ordblinde lære at læse, når de bliver undervist i Alkalær-metoden. Så længe det foregår i elevens eget tempo. 

 

Tryk på nedenstående links og se mere om Alkalær-metoden.
(C) 2018 Lavet med NemmeHjemmesider.dk

Webshop? Få din egen her...